Nidra Yoga

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Het mooie van Yoga Nidra is dat je eigenlijk helemaal niets hoeft te doen. Na een korte warming up van eenvoudige, ontspannende oefeningen die iedereen kan doen, installeer je je comfortabel. Liggend op je rug luister je met gesloten ogen naar een Nidra sessie. Zo word je op een liefdevolle manier tot ontspanning gebracht. Ontdek de healing space tussen waken en slapen. Na een Nidra sessie voel je je heerlijk uitgerust!

Ik ben Marloes van Houtert. Ik ben opgeleid als musicus en heb sinds 2016 een praktijk als ademcoach. Bij Yoga Berlicum verzorg ik ademworkshops en cursussen ‘yoga nidra’.

Ik ga er vanuit dat het voor iedereen mogelijk is om een ontspannen, gezond en gelukkig leven te leiden. Een leven waarin je jezelf op jouw podium durft te zetten en je eigen keuzes maakt vanuit vrijheid, vertrouwen en verbinding met jezelf en met anderen.
Ik heb zelf absoluut ervaren dat het kan. Mijn leven kent vele hoogtepunten, maar ook moeilijke periodes. Ik heb geleerd om dagelijks mijn adem in te zetten voor het beheersen van mijn persoonlijke energie. Dit heeft mijn leven compleet veranderd!

Yoga en ademhaling hangen nauw samen. Veel mensen ademen gejaagd, vaak door stress. Dat voelt vervelend en brengt zowel fysieke als mentale onrust met zich mee. Wanneer je rustig gaat ademen geef je je onderbewuste een seintje dat alles oké is en kun je je weer ontspannen en concentreren.
In de yogatraditie zitten hele fijne ademtechnieken. Deze worden gebruikt in alle vormen van yoga.