Pilates

Pilates is een rustige en mindful bewegingsvorm die zacht voor je lichaam is en van jong tot oud kunt blijven beoefenen. Pilates bevordert kracht, lenigheid, coördinatie en zorgt voor hydratatie van het bindweefsel.

Spieren en gewrichten worden in balans gebracht waardoor lichaamshouding en lichaamsbeheersing verbeteren. Verschillende oefeningen zowel staand, zittend als liggend met respect naar eigen fysieke grenzen. De kwaliteit van ademhaling neemt toe en het herstel van blessures verloopt sneller.

Alle spiergroepen krijgen aandacht met nadruk de kleine houdingsspieren rondom je wervelkolom (rug), buik en bekken. Pilates verlaagt het stressniveau en vergroot zowel het energielevel als het zelfvertrouwen.
We sluiten de les af met +/- 10 min ontspannende houdingen.

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
donderdag 09:00 10:15 Esther
donderdag
09:00 - 10:15 - Esther - at
Esther Meijer Yoga Pilates docent Yoga Berlicum

Ik ben Esther Meijer, 53 jaar, na verschillende secretariële functies ben ik in 2009 een Schilderkunstopleiding begonnen en geniet momenteel volop van mijn creativiteit. Naast kunst is sport, bewegen en gezondheid van het menselijk lichaam al levenslang mijn passie. Door eigen ervaring met een periode van blessures en de mentale weerslag heb ik Pilates en Yin Yoga ontdekt. Deze bewegingsvormen op de mat hebben mij meer gebracht dan ik ooit had kunnen voorstellen, het heeft mijn leven verrijkt en veranderd en kreeg volledig vertrouwen terug in mijn lichaam. Meer bewust van lichaam, adem, wie ik ben en wat ik nodig heb.

Door mijn enthousiasme en fascinatie ben ik in 2018 Yin yoga opleidingen gaan volgen bij het sportopleidingsinstituut Aalo, vervolgens verschillende Mindfulnesstrainingen, Compassietrainingen en Yogaretraites gedaan, later de Chakra- en in 2022 de Pilatesopleiding afgerond. Ik geef ondertussen al 4 jaar met heel veel passie en plezier Pilates en Yin yogalessen.