Zwangerschapsyoga

Je bent zwanger en dat is iets heel bijzonders. Het is en blijft steeds weer een wonder; nieuw leven. Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam een unieke ontwikkeling door. Daarnaast ervaar je veranderingen op geestelijk en emotioneel gebied. Het is een speciale tijd en yoga biedt je de mogelijkheid om dat heel bewust te beleven en daar aandacht voor te hebben.

Deze yogalessen zijn speciaal voor de zwangere vrouw. Yoga helpt je om vertrouwen te ontwikkelen in je eigen lichaam en je eigen kracht. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan veranderingen in het lichaam, lichaamshouding, asana’s (yoga houdingen), ademtechnieken, ontspanningsoefeningen en contact maken met je ongeboren kindje.
In alle zachtheid bereid je je voor op de geboorte van je kind. Yoga kan je helpen om een kalme kracht en een innerlijke balans te ontwikkelen. Vanaf de 15e week tot aan de bevalling kan yoga veel voor je betekenen.

Tijdens de geboorte wordt er een kind geboren, maar ook een moeder en een vader. Regelmatig zullen er daarom partnerlessen worden gegeven. Je samen voorbereiden op een heel belangrijke dag in jullie leven, de geboorte van jullie kind. Vanuit vertrouwen en kennis bewuste keuzes maken van hoe jullie dit samen graag willen gaan doen.

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
dinsdag 18:45 20:00 Esther
dinsdag
18:45 - 20:00 -   Esther - at

Mijn naam is Esther Deckers. Sinds een aantal jaren geef ik yogales. Ik ben gestart met het geven van kinderyoga toen ik zelf op de buitenschoolse opvang werkte. Nadat ik een aantal jaren bezig was geweest met kinderen lesgeven, kreeg ik het inzicht dat ik ook klaar was om volwassenen les te geven. Bij Yogapoint Utrecht ben ik de Hatha yoga opleiding gaan volgen. Tijdens de opleiding werd stilgestaan bij yogahoudingen gekoppeld aan anatomie, filosofie en Ayurveda.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd op het gebied van chakra’s en Reiki. Tijdens de chakra cursus heb ik oefeningen aangereikt gekregen voor ieder chakra maar ook hoe chakra’s weer in balans kunnen komen. Als Reiki Master ben ik mij nog meer bewust geworden van de werking van energie en wat er gebeurd als er blokkades optreden in het lichaam. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met meditatie en mantra zingen.

Tijdens mijn yogalessen wordt ruimte ingebouwd voor een stuk bewustwording en reflectie. Als mensen huiswaarts keren, hoop ik dat ze wat rust/ontspanning hebben ervaren tijdens de les. Maar wanneer dat niet zo is, het ook goed is. Het gaat om acceptatie van wat er op dat moment is. Het geven van yogalessen voelt voor mij altijd als een hoogtepunt in de week omdat ik niet alleen geef maar ook veel terugkrijg van de deelnemers.