Docenten

Gerry

Telefoon:06-51401548
 
Ik ben Gerry Verkuijlen en geef al ruim 15 jaar met veel liefde en plezier yogalessen in Berlicum.

20 jaar geleden heb ik de 4 jarige opleiding yogadocent gevolgd bij Yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. Deze opleiding staat onder begeleiding van het Brahmrishi Yoga Training College in India. Naast deze opleiding heb ik de docentenopleiding kinderyoga gevolgd bij Gea Scholtens van Trainingscentrum De Weideblik. Verder heb ik het basisjaar van de Opleiding Transpersoonlijke Therapie gevolgd bij Centrum Boswijk, School voor Aandachtsontwikkeling. Bij dit centrum heb ik de workshops/cursussen ‘De weg naar het hart’ en ‘De weg naar de ziel’ gevolgd. De laatste jaren heb ik me meer gespecialiseerd voor de yoga 60 + en heb daarvoor diversen workshops/cursussen gevolgd.

In mijn lessen probeer ik je op een toegankelijke wijze in contact te brengen met yoga. Meer inzicht te krijgen en bewust te worden van je lichaam en daardoor meer te kunnen ontspannen.

Ik geniet van het les geven en vindt het vooral erg fijn om naast allen fysieke en mentale voordelen dat weldadige gevoel met andere te delen.

Marleen

Telefoon:06-14242951
 
Ik ben Marleen Nelissen, getrouwd met Martien en samen hebben we 2 jongvolwassenen kinderen, Freek en Ivy-Roos. Naast yogabeoefening vind ik het heerlijk om te wandelen met onze hond, een mooi boek te lezen, lekker te koken en of een dagje naar de sauna. Met plezier en passie ben ik werkzaam als kinderoncologie verpleegkundige in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Met aandacht en liefde begeleid ik kinderen met kanker en hun ouders.

In 1990 reisde ik rond in Azië en kwam de Oosterse filosofie op mijn levenspad. Ik werd vooral geraakt door het feit dat spiritualiteit in deze landen zo geïntegreerd is in het dagelijks leven. Yoga en Boeddhisme zijn sindsdien een inspiratie en een dagelijks voeding om te proberen in het hier en nu te leven en voor mijn zoektocht naar de essentie van het leven.

Mijn opleiding tot yogadocent heb ik gevolgd bij yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. In 2015 heb ik het Yoga Masterjaar bij Ron van der Post afgesloten. Bij Yoga Opleidingen Limburg heb ik de zwangerschapsyoga docentenopleiding gevolgd. Mijn kennis over Yoga Nidra heb ik opgedaan bij Maaike Chavenue en Lea Vos. Afgelopen jaren heb ik verdieping en verfijning van de yoga gevonden bij William Yang. Voor mij een helende yoga. Regelmatig volg ik yogaretraites.

Naast mijn yoga studie heb ik een 2-jarige opleiding gevolgd in stervensbegeleiding bij het NIS in Utrecht. Leven en dood zijn onderwerpen die voor mij onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en mij zeer boeien.

Esther

Telefoon:06-14600499
 
Mijn naam is Esther Deckers. Sinds een aantal jaren geef ik yogales. Ik ben gestart met het geven van kinderyoga toen ik zelf op de buitenschoolse opvang werkte. Nadat ik een aantal jaren bezig was geweest met kinderen lesgeven, kreeg ik het inzicht dat ik ook klaar was om volwassenen les te geven. Bij Yogapoint Utrecht ben ik de Hatha yoga opleiding gaan volgen. Tijdens de opleiding werd stilgestaan bij yogahoudingen gekoppeld aan anatomie, filosofie en Ayurveda.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd op het gebied van chakra’s en Reiki. Tijdens de chakra cursus heb ik oefeningen aangereikt gekregen voor ieder chakra maar ook hoe chakra’s weer in balans kunnen komen. Als Reiki Master ben ik mij nog meer bewust geworden van de werking van energie en wat er gebeurd als er blokkades optreden in het lichaam. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met meditatie en mantra zingen.

Tijdens mijn yogalessen wordt ruimte ingebouwd voor een stuk bewustwording en reflectie. Als mensen huiswaarts keren, hoop ik dat ze wat rust/ontspanning hebben ervaren tijdens de les. Maar wanneer dat niet zo is, het ook goed is. Het gaat om acceptatie van wat er op dat moment is. Het geven van yogalessen voelt voor mij altijd als een hoogtepunt in de week omdat ik niet alleen geef maar ook veel terugkrijg van de deelnemers.

Therese

Telefoon:06-44934659
 
Ik ben Therese en ben ruim 10 jaar geleden begonnen mezelf te verdiepen in Ayurveda. Voor mij betekende het teruggezet worden in mijn kracht en mijn natuurlijke aard. Ayurveda staat voor het leven via de natuurprincipes waardoor je weer terugkomt in jouw eigen balans, dat is iets dat ik iedereen gun en waarbij ik zoveel mogelijk mensen wil helpen!

Sinds 2011 werk ik met bijzonder veel plezier vanuit mijn eigen praktijk waarin ik mensen begeleid op het gebied van voedingsadvies, leefstijl aangevuld met massages, specifieke behandelingen en reinigingskuren. Daarnaast organiseer ik maandelijkse eetavonden en verschillende workshops.

Na zelf 25 jaar diverse vormen van Yoga te hebben gevolgd heb ik in 2017 besloten me te scholen als docent. Daarbij heb ik bewust gekozen voor de Yin-Yoga vorm. In onze westerse (Yang) samenleving moeten we zoveel dat Yin helpt het evenwicht terug te brengen.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dat is voor mij rijkdom! Dit rijkdom wil ik delen met allen die net als ik zoeken naar balans, rust en inzicht.

Wees van harte welkom in mijn lessen.

Jerney

Telefoon:06-48956804
 
Ik ben Jerney en sinds de geboorte van onze oudste zoon in 2016 ben ik heel bewust bezig met opvoeden en de hechting tussen ouder & kind.

Als coach ben ik mij gaan specialiseren in kinderen en sinds 2017 werk ik met bijzonder veel plezier vanuit mijn eigen praktijk. Hierbinnen begeleid ik kinderen die sociaal emotioneel niet lekker in hun vel zitten. Daarnaast ontvang ik met regelmaat ouders die op zoek zijn naar balans of opvoedkundige vragen hebben.

Sinds ik weet dat een goede hechting bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind en problemen in de latere ontwikkeling kan voorkomen, ben ik mij gaan scholen als draagconsulent en docent babymassage, baby yoga en dreumes yoga. Lichaamscontact, geborgenheid en ontspanning versterken de band tussen ouder en kind en zorgen ervoor dat we echt even in het ‘hier en nu’ zijn. Het versterkt het zelfvertrouwen, zodat je kindje mag ervaren: ‘Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent.’.