Docenten

Gerry

Telefoon:06-51401548
 
Ik ben Gerry Verkuijlen en geef al ruim 15 jaar met veel liefde en plezier yogalessen in Berlicum.

20 jaar geleden heb ik de 4 jarige opleiding yogadocent gevolgd bij Yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. Deze opleiding staat onder begeleiding van het Brahmrishi Yoga Training College in India. Naast deze opleiding heb ik de docentenopleiding kinderyoga gevolgd bij Gea Scholtens van Trainingscentrum De Weideblik. Verder heb ik het basisjaar van de Opleiding Transpersoonlijke Therapie gevolgd bij Centrum Boswijk, School voor Aandachtsontwikkeling. Bij dit centrum heb ik de workshops/cursussen ‘De weg naar het hart’ en ‘De weg naar de ziel’ gevolgd. De laatste jaren heb ik me meer gespecialiseerd voor de yoga 60 + en heb daarvoor diversen workshops/cursussen gevolgd.

In mijn lessen probeer ik je op een toegankelijke wijze in contact te brengen met yoga. Meer inzicht te krijgen en bewust te worden van je lichaam en daardoor meer te kunnen ontspannen.

Ik geniet van het les geven en vindt het vooral erg fijn om naast allen fysieke en mentale voordelen dat weldadige gevoel met andere te delen.

Esther

Telefoon:06-14600499
 
Mijn naam is Esther Deckers. Sinds een aantal jaren geef ik yogales. Ik ben gestart met het geven van kinderyoga toen ik zelf op de buitenschoolse opvang werkte. Nadat ik een aantal jaren bezig was geweest met kinderen lesgeven, kreeg ik het inzicht dat ik ook klaar was om volwassenen les te geven. Bij Yogapoint Utrecht ben ik de Hatha yoga opleiding gaan volgen. Tijdens de opleiding werd stilgestaan bij yogahoudingen gekoppeld aan anatomie, filosofie en Ayurveda.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd op het gebied van chakra’s en Reiki. Tijdens de chakra cursus heb ik oefeningen aangereikt gekregen voor ieder chakra maar ook hoe chakra’s weer in balans kunnen komen. Als Reiki Master ben ik mij nog meer bewust geworden van de werking van energie en wat er gebeurd als er blokkades optreden in het lichaam. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met meditatie en mantra zingen.

Tijdens mijn yogalessen wordt ruimte ingebouwd voor een stuk bewustwording en reflectie. Als mensen huiswaarts keren, hoop ik dat ze wat rust/ontspanning hebben ervaren tijdens de les. Maar wanneer dat niet zo is, het ook goed is. Het gaat om acceptatie van wat er op dat moment is. Het geven van yogalessen voelt voor mij altijd als een hoogtepunt in de week omdat ik niet alleen geef maar ook veel terugkrijg van de deelnemers.

Therese

Telefoon:06-44934659
 
Ik ben Therese en ben ruim 10 jaar geleden begonnen mezelf te verdiepen in Ayurveda. Voor mij betekende het teruggezet worden in mijn kracht en mijn natuurlijke aard. Ayurveda staat voor het leven via de natuurprincipes waardoor je weer terugkomt in jouw eigen balans, dat is iets dat ik iedereen gun en waarbij ik zoveel mogelijk mensen wil helpen!

Sinds 2011 werk ik met bijzonder veel plezier vanuit mijn eigen praktijk waarin ik mensen begeleid op het gebied van voedingsadvies, leefstijl aangevuld met massages, specifieke behandelingen en reinigingskuren. Daarnaast organiseer ik maandelijkse eetavonden en verschillende workshops.

Na zelf 25 jaar diverse vormen van Yoga te hebben gevolgd heb ik in 2017 besloten me te scholen als docent. Daarbij heb ik bewust gekozen voor de Yin-Yoga vorm. In onze westerse (Yang) samenleving moeten we zoveel dat Yin helpt het evenwicht terug te brengen.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dat is voor mij rijkdom! Dit rijkdom wil ik delen met allen die net als ik zoeken naar balans, rust en inzicht.

Wees van harte welkom in mijn lessen.