Docenten

Gerry

Telefoon:06-51401548
 
Ik ben Gerry Verkuijlen en geef al ruim 20 jaar met veel liefde en plezier yogalessen bij Yoga Berlicum.

Voorheen was ik werkzaam in het toerisme en dat gaf me uiteindelijk niet genoeg voldoening. In die periode was yoga ook al een onderdeel in mijn leven.

25 jaar geleden ben ik de 4 jarige opleiding yogadocent gaan volgen bij Yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. Deze opleiding is erkend door en gelieerd aan de Brahmrishi Yoga Training College, een afdeling van de Punjab Universiteit in India. Deze opleiding heeft mij veel gebracht zoals lichaamsbewustzijn, energie, zelfinzicht en de filosofie uit de yogaleer.

Daarnaast heb ik 1 jaar de Opleiding Transpersoonlijke Therapie gevolgd bij Centrum Boswijk, School voor Aandachtsontwikkeling. Bij dit centrum heb ik ook de training/cursus ‘De weg naar het Hart’ en ‘De weg naar de Ziel’ gevolgd.

De laatste jaren heb ik me meer gespecialiseerd voor de yoga 65 + en heb daarvoor diversen trainingen/cursussen gevolgd.

In mijn lessen probeer ik je op een toegankelijke wijze in contact te brengen met yoga. Meer inzicht te krijgen en bewust te worden van je lichaam en daardoor meer te kunnen ontspannen.

Ik geniet van het les geven en vindt het vooral erg fijn om naast alle fysieke en mentale voordelen dat weldadige gevoel met andere te delen.

Voel je welkom in mijn lessen!

Therese

Telefoon:06-44934659
 
Ik ben Therese en ben ruim 12 jaar geleden begonnen mezelf te verdiepen in Ayurveda. Voor mij betekende het teruggezet worden in mijn kracht en mijn natuurlijke aard. Ayurveda staat voor het leven via de natuurprincipes waardoor je weer terugkomt in jouw eigen balans, dat is iets dat ik iedereen gun en waarbij ik zoveel mogelijk mensen wil helpen!

Sinds 2011 werk ik met bijzonder veel plezier vanuit mijn eigen praktijk waarin ik mensen begeleid op het gebied van voedingsadvies, leefstijl aangevuld met massages, specifieke behandelingen en reinigingskuren. Daarnaast organiseer ik maandelijkse eetavonden en verschillende workshops.

Na zelf 25 jaar diverse vormen van Yoga te hebben gevolgd heb ik in 2017 besloten me te scholen als docent. Daarbij heb ik bewust gekozen voor de Yin-Yoga vorm. In onze westerse (Yang) samenleving moeten we zoveel dat Yin helpt het evenwicht terug te brengen.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dat is voor mij rijkdom! Dit rijkdom wil ik delen met allen die net als ik zoeken naar balans, rust en inzicht.

Wees van harte welkom in mijn lessen.

Rachel

Telefoon:06-37316032
 
Mijn naam is Rachel. Ik beoefen al ruim 20 jaar yoga. Vanaf het allereerste begin ontdekte ik hoeveel positiefs dat wekelijks uurtje yoga mij bracht. Yoga maakte mij duidelijk hoe erg ik in mijn hoofd zat en hoe weinig verbinding ik had met mijn lichaam. Het beoefenen van yoga is voor mij nu de manier om vanuit een open houding en met kalmte om te gaan met alle hectiek van buitenaf.
Het helpt ook met de interne maalstroom van gedachten en om allerlei emoties tot rust te brengen.

Voor mij betekent het yoga-pad de weg naar bewustwording en verbinding. Bewustwording van mezelf, mijn lichaam, ademhaling, van hoe ik reageer op invloeden van buiten, van spanning, ontspanning en verbinding met mezelf, met anderen, met de wereld om mij heen. Yoga is immers zoveel meer dan alleen het uitvoeren van lichaamshoudingen (asana's) op de mat.

Na jarenlang als docent Zorg en Welzijn in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, wilde ik me verder verdiepen in yoga. Naast het beoefenen en uitdiepen van de asana's, het leren lesgeven, was ik ook erg nieuwsgierig naar de filosofie van yoga. Ik volgde diverse yoga-docentenopleidingen, Hatha yoga, Poweryoga-vinyasa yoga en Yin yoga en nam deel aan diverse meditatie-yoga retraites en workshops. Ook ben ik opgeleid tot Ayurvedisch Massagetherapeut. Verder geef ik ook regelmatig individuele yogalessen.

Momenteel volg ik de opleiding Yogatherapie, ontzettend mooi om hiermee mensen op verschillende vlakken wat verder op hun weg te kunnen helpen.

Ongeveer 8 jaar geleden begon ik met lesgeven. Hier beleef ik ontzettend veel plezier aan en dat zul je zeker merken in mijn lessen.

Micha

Telefoon:06-44644241
 
Mijn naam is Micha en ik kwam ruim tien jaar geleden in aanraking met yoga. Om meer verdieping op te zoeken ben ik in september 2018 gestart met de drie-jarige opleiding Hatha Yoga-docent bij Ron van der Post in Nijmegen. In deze opleiding staat zowel de beoefening als de filosofie centraal. Inmiddels heb ik mijn opleiding afgerond (juni 2021).

Voor mij is yoga inmiddels een vast onderdeel van mijn leven geworden. Ik voel me fitter en energieker, zowel fysiek als mentaal. Ik wil de ervaring van yoga graag delen met anderen.

In mijn lessen staat de balans tussen het opbouwen van kracht en flexibiliteit centraal. Yoga is een persoonlijk proces en gaat veel verder dan het uitvoeren van houdingen. Hoe ver je komt in een houding maakt niet uit, van belang is de intentie, het willen blijven werken vanuit een mildheid naar jezelf.

Een les is voor mij een goede les als je er de energie van hebt gekregen die je nodig hebt. Veel mensen doen graag yoga voor een moment voor zichzelf in het drukke leven. Door yoga kan je het hoofd even stil te zetten, door in je lichaam te zijn. Ontspanning vinden door eerst bewust spanning te voelen.

Marloes

Telefoon:06-40021674
 
Ik ben Marloes van Houtert. Ik ben opgeleid als musicus en heb sinds 2016 een praktijk als ademcoach. Bij Yoga Berlicum verzorg ik ademworkshops en cursussen ‘yoga nidra’.

Ik ga er vanuit dat het voor iedereen mogelijk is om een ontspannen, gezond en gelukkig leven te leiden. Een leven waarin je jezelf op jouw podium durft te zetten en je eigen keuzes maakt vanuit vrijheid, vertrouwen en verbinding met jezelf en met anderen.
Ik heb zelf absoluut ervaren dat het kan. Mijn leven kent vele hoogtepunten, maar ook moeilijke periodes. Ik heb geleerd om dagelijks mijn adem in te zetten voor het beheersen van mijn persoonlijke energie. Dit heeft mijn leven compleet veranderd!

Yoga en ademhaling hangen nauw samen. Veel mensen ademen gejaagd, vaak door stress. Dat voelt vervelend en brengt zowel fysieke als mentale onrust met zich mee. Wanneer je rustig gaat ademen geef je je onderbewuste een seintje dat alles oké is en kun je je weer ontspannen en concentreren.
In de yogatraditie zitten hele fijne ademtechnieken. Deze worden gebruikt in alle vormen van yoga.

Christel

Telefoon:06 -30086579
 
Ik ben Christel van Helvoirt en sinds 15 jaar beoefen ik yoga. Na jarenlang lessen te volgen bij verschillende docenten, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de filosofie. Op aanraden van docenten van Yoga Berlicum heb ik de 3-jarige opleiding bij Ron van de Post in Nijmegen gevolgd. Deze opleiding is geregistreerd bij Chandigarh Brahmrishi yoga Training College India.

Deze opleiding heeft me veel gebracht. Het heeft me zowel leniger in mijn lijf als leniger in mijn geest gemaakt. De oefeningen confronteerde me met persoonlijke patronen, ego, drijfveren en mentale spanningen.

Jarenlang heb ik gewerkt in de preventieve gezondheidszorg. Vaak had ik het gevoel dat we overal achteraan liepen met onze goed bedoelde voorlichting en adviezen. 1 Yoga gaf meer inzicht in mijn gedachtenpatronen en leerde me meer te luisteren naar wat mijn lichaam nodig had. Naar mijn idee begint hier preventie, zelf verantwoordelijkheid nemen en goed zorgen voor ons wonderlijke lichaam en geest.