Dynamische Hatha Yoga

Dynamische yoga is een actieve vorm van Hatha yoga. In de Dynamische Hatha yogalessen wordt het lichaam opgewarmd met de klassieke zonnegroet en volgen de houdingen elkaar in een dynamische serie op.

Iedere les heeft weer een andere opbouw en je kan veel verschillende en soms ook uitdagende yogahoudingen ervaren.
Het is fysiek minder zwaar dan power yoga maar intenser dan de Hatha yogales. Een mooie tussenvorm als je wat meer lichamelijke inspanning zoekt.

Ook geschikt voor beginners.

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
vrijdag 09:00 10:15 Rachel
vrijdag
09:00 - 10:15 - Rachel - at

Mijn naam is Rachel. Ik beoefen al ruim 20 jaar yoga. Vanaf het allereerste begin ontdekte ik hoeveel positiefs dat wekelijks uurtje yoga mij bracht. Yoga maakte mij duidelijk hoe erg ik in mijn hoofd zat en hoe weinig verbinding ik had met mijn lichaam. Het beoefenen van yoga is voor mij nu de manier om vanuit een open houding en met kalmte om te gaan met alle hectiek van buitenaf.
Het helpt ook met de interne maalstroom van gedachten en om allerlei emoties tot rust te brengen.

Voor mij betekent het yoga-pad de weg naar bewustwording en verbinding. Bewustwording van mezelf, mijn lichaam, ademhaling, van hoe ik reageer op invloeden van buiten, van spanning, ontspanning en verbinding met mezelf, met anderen, met de wereld om mij heen. Yoga is immers zoveel meer dan alleen het uitvoeren van lichaamshoudingen (asana's) op de mat.

Na jarenlang als docent Zorg en Welzijn in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, wilde ik me verder verdiepen in yoga. Naast het beoefenen en uitdiepen van de asana's, het leren lesgeven, was ik ook erg nieuwsgierig naar de filosofie van yoga. Ik volgde diverse yoga-docentenopleidingen, Hatha yoga, Poweryoga-vinyasa yoga en Yin yoga en nam deel aan diverse meditatie-yoga retraites en workshops. Ook ben ik opgeleid tot Ayurvedisch Massagetherapeut. Verder geef ik ook regelmatig individuele yogalessen.

Momenteel volg ik de opleiding Yogatherapie, ontzettend mooi om hiermee mensen op verschillende vlakken wat verder op hun weg te kunnen helpen.

Ongeveer 8 jaar geleden begon ik met lesgeven. Hier beleef ik ontzettend veel plezier aan en dat zul je zeker merken in mijn lessen.