Dynamische Hatha Yoga

Dynamische yoga is een actieve vorm van Hatha yoga. In de Dynamische Hatha yogalessen wordt het lichaam opgewarmd met de klassieke zonnegroet en volgen de houdingen elkaar in een dynamische serie op.

Iedere les heeft weer een andere opbouw en je kan veel verschillende en soms ook uitdagende yogahoudingen ervaren.
Het is fysiek minder zwaar dan power yoga maar intenser dan de Hatha yogales. Een mooie tussenvorm als je wat meer lichamelijke inspanning zoekt.

Ook geschikt voor beginners.

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
dinsdag 19:00 20:15 Therese
vrijdag 09:00 10:15 Rachel
dinsdag
19:00 - 20:15 -   Therese - at
vrijdag
09:00 - 10:15 -   Rachel - at
Therese - Docent YogaBerlicum

Ik ben Therese en ben ruim 10 jaar geleden begonnen mezelf te verdiepen in Ayurveda. Voor mij betekende het teruggezet worden in mijn kracht en mijn natuurlijke aard. Ayurveda staat voor het leven via de natuurprincipes waardoor je weer terugkomt in jouw eigen balans, dat is iets dat ik iedereen gun en waarbij ik zoveel mogelijk mensen wil helpen!

Sinds 2011 werk ik met bijzonder veel plezier vanuit mijn eigen praktijk waarin ik mensen begeleid op het gebied van voedingsadvies, leefstijl aangevuld met massages, specifieke behandelingen en reinigingskuren. Daarnaast organiseer ik maandelijkse eetavonden en verschillende workshops.

Na zelf 25 jaar diverse vormen van Yoga te hebben gevolgd heb ik in 2017 besloten me te scholen als docent. Daarbij heb ik bewust gekozen voor de Yin-Yoga vorm. In onze westerse (Yang) samenleving moeten we zoveel dat Yin helpt het evenwicht terug te brengen.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dat is voor mij rijkdom! Dit rijkdom wil ik delen met allen die net als ik zoeken naar balans, rust en inzicht.

Wees van harte welkom in mijn lessen.

Mijn naam is Rachel. Ik beoefen al ruim 20 jaar yoga. Vanaf het allereerste begin ontdekte ik hoeveel positiefs dat wekelijks uurtje yoga mij bracht. Yoga maakte mij duidelijk hoe erg ik in mijn hoofd zat en hoe weinig verbinding ik had met mijn lijf. Het beoefenen van yoga is voor mij nu de manier om vanuit een open houding en met kalmte om te gaan met alle hectiek van buitenaf.
Het helpt ook met de interne maalstroom van gedachten en om allerlei emoties tot rust te brengen.

Voor mij betekent het yoga-pad de weg naar bewustwording en verbinding. Bewustwording van mezelf, mijn lijf, ademhaling, van hoe ik reageer op invloeden van buiten, van spanning, ontspanning en verbinding met mezelf, met anderen, met de wereld om mij heen. Yoga is immers zoveel meer dan alleen het uitvoeren van lichaamshoudingen (asana's) op de mat.

Na jarenlang als docent Zorg en Welzijn in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, wilde ik me verder verdiepen in yoga. Naast het beoefenen en uitdiepen van de asana's, het leren lesgeven, was ik ook erg nieuwsgierig naar de filosofie van yoga. Ik volgde diverse yoga-docentenopleidingen, Hatha yoga, Poweryoga-vinyasa yoga en Yin yoga en nam deel aan diverse meditatie-yoga retraites en workshops. Ook ben ik opgeleid tot Ayurvedisch Massagetherapeut. Verder geef ik ook regelmatig individuele yogalessen.

Momenteel volg ik de opleiding Yogatherapie, ontzettend mooi om hiermee mensen op verschillende vlakken wat verder op hun weg te kunnen helpen.

Ongeveer zes jaar geleden begon ik met lesgeven. Hier beleef ik ontzettend veel plezier aan en dat zul je zeker merken in mijn lessen.