Hatha yoga

Tijdens de Hatha yogalessen ben je actief bezig met asana’s, adem en meditatie. De lichaams houdingen kunnen je helpen om je zowel lichamelijk als geestelijk beter te voelen.

Door de inspanning tijdens de houdingen ga je ervaren dat er ontspanning kan ontstaan in jouw lichaam. Door de oefeningen kom je stevig met je beide benen op de grond te staan.

De adem is een belangrijk onderdeel tijdens de les omdat het je kan helpen om spanning los te laten en meer balans te gaan ervaren. We sluiten de les af met een korte meditatie of een ontspanningsoefening.

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
maandag 19:15 20:30 Therese
dinsdag 20:30 21:45 Betty
woensdag 09:00 10:15 Gerry
woensdag 19:00 20:15 Therese
woensdag 20:30 21:45 Therese
donderdag 20:30 21:45 Therese
maandag
19:15 - 20:30 -   Therese - at
dinsdag
20:30 - 21:45 -   Betty - at
woensdag
09:00 - 10:15 -   Gerry - at
19:00 - 20:15 -   Therese - at
20:30 - 21:45 -   Therese - at
donderdag
20:30 - 21:45 -   Therese - at

Ik ben Gerry Verkuijlen en geef al ruim 15 jaar met veel liefde en plezier yogalessen in Berlicum.

20 jaar geleden heb ik de 4 jarige opleiding yogadocent gevolgd bij Yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. Deze opleiding staat onder begeleiding van het Brahmrishi Yoga Training College in India. Naast deze opleiding heb ik de docentenopleiding kinderyoga gevolgd bij Gea Scholtens van Trainingscentrum De Weideblik. Verder heb ik het basisjaar van de Opleiding Transpersoonlijke Therapie gevolgd bij Centrum Boswijk, School voor Aandachtsontwikkeling. Bij dit centrum heb ik de workshops/cursussen ‘De weg naar het hart’ en ‘De weg naar de ziel’ gevolgd. De laatste jaren heb ik me meer gespecialiseerd voor de yoga 60 + en heb daarvoor diversen workshops/cursussen gevolgd.

In mijn lessen probeer ik je op een toegankelijke wijze in contact te brengen met yoga. Meer inzicht te krijgen en bewust te worden van je lichaam en daardoor meer te kunnen ontspannen.

Ik geniet van het les geven en vindt het vooral erg fijn om naast allen fysieke en mentale voordelen dat weldadige gevoel met andere te delen.

Mijn naam is Betty van Soest. Yoga is al bijna 15 jaar onderdeel van mijn leven. Het zorgt voor meer balans, ontspanning en zachtheid in mijn lichaam en geest. En tegelijkertijd geeft het me kracht en focus. Mijn manier van lesgeven is open en rustig met een speelse twist. Tijdens de drukte van alledag is het zo belangrijk om goed te voelen in je lijf wat er gebeurt en wekelijks een moment van ontspanning in te bouwen. Yoga kan je hierbij heel goed helpen. In de afgelopen tien jaar heb ik vele workshops, trainingen en retraites gevolgd in binnen- en buitenland op gebied van yoga, meditatie en bewustwording. Ik ben o.a. pedagogisch geschoold (Pabo) en heb de vierjarige hatha yoga opleiding gevolgd bij Yoga & Vedanta (2010 – 2014). Bij Kidsyoga heb ik de opleiding kinderyoga gevolgd (2012). In 2018 heb ik de holistische zwangerschapsyoga opleiding gevolgd bij Pureyoga. Zwangerschapsyoga geef ik niet alleen vanuit de gevolgde opleidingen maar ook vanuit mijn eigen bevalervaringen waarvan de eerste in het ziekenhuis en de tweede thuis op eigen kracht. Een mooie mix van twee totaal verschillende ervaringen. In februari 2020 heb ik Studio moeder & kind opgericht. Op verschillende plekken in Rosmalen en omgeving geef ik zwangerschapsyoga en postnatale yoga. Ook bied ik ouder & kind yoga workshops en kinderyoga workshops aan. Tevens begeleid ik zwangere vrouwen en vrouwen die bevallen zijn. Dit doe ik onder andere door middel van Birth Story Listening. Een hele mooie, zachte en compassievolle manier om terug te kijken op je bevalling. Bij Yoga Berlicum geef ik op dinsdagavond zwangerschapsyoga en hatha yoga. Voel je welkom!

Therese - Docent YogaBerlicum

Ik ben Therese en ben ruim 10 jaar geleden begonnen mezelf te verdiepen in Ayurveda. Voor mij betekende het teruggezet worden in mijn kracht en mijn natuurlijke aard. Ayurveda staat voor het leven via de natuurprincipes waardoor je weer terugkomt in jouw eigen balans, dat is iets dat ik iedereen gun en waarbij ik zoveel mogelijk mensen wil helpen!

Sinds 2011 werk ik met bijzonder veel plezier vanuit mijn eigen praktijk waarin ik mensen begeleid op het gebied van voedingsadvies, leefstijl aangevuld met massages, specifieke behandelingen en reinigingskuren. Daarnaast organiseer ik maandelijkse eetavonden en verschillende workshops.

Na zelf 25 jaar diverse vormen van Yoga te hebben gevolgd heb ik in 2017 besloten me te scholen als docent. Daarbij heb ik bewust gekozen voor de Yin-Yoga vorm. In onze westerse (Yang) samenleving moeten we zoveel dat Yin helpt het evenwicht terug te brengen.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dat is voor mij rijkdom! Dit rijkdom wil ik delen met allen die net als ik zoeken naar balans, rust en inzicht.

Wees van harte welkom in mijn lessen.