Hatha Yoga

Tijdens de Hatha yogalessen ben je actief bezig met asana’s, adem en meditatie. De lichaams houdingen kunnen je helpen om je zowel lichamelijk als geestelijk beter te voelen.

Door de inspanning tijdens de houdingen ga je ervaren dat er ontspanning kan ontstaan in jouw lichaam. Door de oefeningen kom je stevig met je beide benen op de grond te staan.

De adem is een belangrijk onderdeel tijdens de les omdat het je kan helpen om spanning los te laten en meer balans te gaan ervaren. We sluiten de les af met een korte meditatie of een ontspanningsoefening.

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
maandag 09:30 10:45 Micha
maandag 19:00 20:15 Therese
dinsdag 20:30 21:45 Therese
dinsdag 19:00 20:15 Therese
woensdag 09:00 10:15 Micha
woensdag 19:00 20:15 Therese
woensdag 20:30 21:45 Therese
maandag
09:30 - 10:45 - Micha - at
19:00 - 20:15 - Therese - at
dinsdag
20:30 - 21:45 - Therese - at
19:00 - 20:15 - Therese - at
woensdag
09:00 - 10:15 - Micha - at
19:00 - 20:15 - Therese - at
20:30 - 21:45 - Therese - at
Therese - Docent YogaBerlicum

Ik ben Therese en ben ruim 12 jaar geleden begonnen mezelf te verdiepen in Ayurveda. Voor mij betekende het teruggezet worden in mijn kracht en mijn natuurlijke aard. Ayurveda staat voor het leven via de natuurprincipes waardoor je weer terugkomt in jouw eigen balans, dat is iets dat ik iedereen gun en waarbij ik zoveel mogelijk mensen wil helpen!

Sinds 2011 werk ik met bijzonder veel plezier vanuit mijn eigen praktijk waarin ik mensen begeleid op het gebied van voedingsadvies, leefstijl aangevuld met massages, specifieke behandelingen en reinigingskuren. Daarnaast organiseer ik maandelijkse eetavonden en verschillende workshops.

Na zelf 25 jaar diverse vormen van Yoga te hebben gevolgd heb ik in 2017 besloten me te scholen als docent. Daarbij heb ik bewust gekozen voor de Yin-Yoga vorm. In onze westerse (Yang) samenleving moeten we zoveel dat Yin helpt het evenwicht terug te brengen.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dat is voor mij rijkdom! Dit rijkdom wil ik delen met allen die net als ik zoeken naar balans, rust en inzicht.

Wees van harte welkom in mijn lessen.

Mijn naam is Micha en ik kwam ruim tien jaar geleden in aanraking met yoga. Om meer verdieping op te zoeken ben ik in september 2018 gestart met de drie-jarige opleiding Hatha Yoga-docent bij Ron van der Post in Nijmegen. In deze opleiding staat zowel de beoefening als de filosofie centraal. Inmiddels heb ik mijn opleiding afgerond (juni 2021).

Voor mij is yoga inmiddels een vast onderdeel van mijn leven geworden. Ik voel me fitter en energieker, zowel fysiek als mentaal. Ik wil de ervaring van yoga graag delen met anderen.

In mijn lessen staat de balans tussen het opbouwen van kracht en flexibiliteit centraal. Yoga is een persoonlijk proces en gaat veel verder dan het uitvoeren van houdingen. Hoe ver je komt in een houding maakt niet uit, van belang is de intentie, het willen blijven werken vanuit een mildheid naar jezelf.

Een les is voor mij een goede les als je er de energie van hebt gekregen die je nodig hebt. Veel mensen doen graag yoga voor een moment voor zichzelf in het drukke leven. Door yoga kan je het hoofd even stil te zetten, door in je lichaam te zijn. Ontspanning vinden door eerst bewust spanning te voelen.

Ik ben Christel van Helvoirt en sinds 15 jaar beoefen ik yoga. Na jarenlang lessen te volgen bij verschillende docenten, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de filosofie. Op aanraden van docenten van Yoga Berlicum heb ik de 3-jarige opleiding bij Ron van de Post in Nijmegen gevolgd. Deze opleiding is geregistreerd bij Chandigarh Brahmrishi yoga Training College India.

Deze opleiding heeft me veel gebracht. Het heeft me zowel leniger in mijn lijf als leniger in mijn geest gemaakt. De oefeningen confronteerde me met persoonlijke patronen, ego, drijfveren en mentale spanningen.

Jarenlang heb ik gewerkt in de preventieve gezondheidszorg. Vaak had ik het gevoel dat we overal achteraan liepen met onze goed bedoelde voorlichting en adviezen. 1 Yoga gaf meer inzicht in mijn gedachtenpatronen en leerde me meer te luisteren naar wat mijn lichaam nodig had. Naar mijn idee begint hier preventie, zelf verantwoordelijkheid nemen en goed zorgen voor ons wonderlijke lichaam en geest.