Milde Hatha Yoga

Deze Milde Hatha yoga is zeer geschikt voor iedereen waarbij b.v. door leeftijd, herstel van ziekte of blessure de conditie van je lichaam  achteruit is gegaan.

In de lessen worden de Hatha yogahoudingen  aangepast en de spieren en gewrichten op een zachte manier aangesproken waardoor we onze conditie, balans en stabiliteit weer verbeteren.

Er worden minder oefeningen gedaan die voornamelijk om fysieke kracht of uithoudingsvermogen vragen.

Ook is er is veel aandacht voor adem – en ontspanning en deze oefeningen maken je bewust van je vitale kracht.

Met of zonder ervaring met yoga, iedereen kan meedoen en is welkom!

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
dinsdag 09:00 10:15 Gerry
dinsdag 10:45 12:00 Gerry
woensdag 10:45 12:00 Micha
dinsdag
09:00 - 10:15 - Gerry - at
10:45 - 12:00 - Gerry - at
woensdag
10:45 - 12:00 - Micha - at

Ik ben Gerry Verkuijlen en geef al ruim 20 jaar met veel liefde en plezier yogalessen bij Yoga Berlicum.

Voorheen was ik werkzaam in het toerisme en dat gaf me uiteindelijk niet genoeg voldoening. In die periode was yoga ook al een onderdeel in mijn leven.

25 jaar geleden ben ik de 4 jarige opleiding yogadocent gaan volgen bij Yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. Deze opleiding is erkend door en gelieerd aan de Brahmrishi Yoga Training College, een afdeling van de Punjab Universiteit in India. Deze opleiding heeft mij veel gebracht zoals lichaamsbewustzijn, energie, zelfinzicht en de filosofie uit de yogaleer.

Daarnaast heb ik 1 jaar de Opleiding Transpersoonlijke Therapie gevolgd bij Centrum Boswijk, School voor Aandachtsontwikkeling. Bij dit centrum heb ik ook de training/cursus ‘De weg naar het Hart’ en ‘De weg naar de Ziel’ gevolgd.

De laatste jaren heb ik me meer gespecialiseerd voor de yoga 65 + en heb daarvoor diversen trainingen/cursussen gevolgd.

In mijn lessen probeer ik je op een toegankelijke wijze in contact te brengen met yoga. Meer inzicht te krijgen en bewust te worden van je lichaam en daardoor meer te kunnen ontspannen.

Ik geniet van het les geven en vindt het vooral erg fijn om naast alle fysieke en mentale voordelen dat weldadige gevoel met andere te delen.

Voel je welkom in mijn lessen!

Mijn naam is Micha en ik kwam ruim tien jaar geleden in aanraking met yoga. Om meer verdieping op te zoeken ben ik in september 2018 gestart met de drie-jarige opleiding Hatha Yoga-docent bij Ron van der Post in Nijmegen. In deze opleiding staat zowel de beoefening als de filosofie centraal. Inmiddels heb ik mijn opleiding afgerond (juni 2021).

Voor mij is yoga inmiddels een vast onderdeel van mijn leven geworden. Ik voel me fitter en energieker, zowel fysiek als mentaal. Ik wil de ervaring van yoga graag delen met anderen.

In mijn lessen staat de balans tussen het opbouwen van kracht en flexibiliteit centraal. Yoga is een persoonlijk proces en gaat veel verder dan het uitvoeren van houdingen. Hoe ver je komt in een houding maakt niet uit, van belang is de intentie, het willen blijven werken vanuit een mildheid naar jezelf.

Een les is voor mij een goede les als je er de energie van hebt gekregen die je nodig hebt. Veel mensen doen graag yoga voor een moment voor zichzelf in het drukke leven. Door yoga kan je het hoofd even stil te zetten, door in je lichaam te zijn. Ontspanning vinden door eerst bewust spanning te voelen.