Yin-Hatha Yoga

Yin -Hatha is een combinatie van Yin en Hatha yoga houdingen.

Yin en Hatha (yang) yoga zijn verschillend maar vullen elkaar heel mooi aan. Waar je in Hatha yoga meer actief en dynamisch beweegt, ben je in Yin yoga juist stil en statisch.

Bij Yin houdingen ontspannen we zoveel mogelijk onze spieren om in een diepere laag van bindweefsel, gewrichten en pezen te komen. Je blijft wat langer in de houding om met je aandacht meer naar binnen te kunnen gaan.

Bij Hatha houdingen ontwikkelen we meer kracht en activeren we onze spieren waardoor we onze conditie, balans stabiliteit verbeteren. Door de inspanning tijdens de houdingen ervaar je dat er meer ontspanning kan ontstaan in je lichaam.

Tijdens alle houdingen speelt de ademhaling een belangrijke rol. De adem begeleidt je in het verzachten en verruimen en contact maken met je lichaam en daardoor ervaar je meer innerlijke kracht.

In deze les komt yin en yang samen. Dit betekent balans, rust, ruimte en harmonie.

Lesrooster

  Begintijd Eindtijd Docent Address
vrijdag 10:30 11:45 Rachel
vrijdag
10:30 - 11:45 - Rachel - at

Mijn naam is Rachel. Ik beoefen al ruim 20 jaar yoga. Vanaf het allereerste begin ontdekte ik hoeveel positiefs dat wekelijks uurtje yoga mij bracht. Yoga maakte mij duidelijk hoe erg ik in mijn hoofd zat en hoe weinig verbinding ik had met mijn lichaam. Het beoefenen van yoga is voor mij nu de manier om vanuit een open houding en met kalmte om te gaan met alle hectiek van buitenaf.
Het helpt ook met de interne maalstroom van gedachten en om allerlei emoties tot rust te brengen.

Voor mij betekent het yoga-pad de weg naar bewustwording en verbinding. Bewustwording van mezelf, mijn lichaam, ademhaling, van hoe ik reageer op invloeden van buiten, van spanning, ontspanning en verbinding met mezelf, met anderen, met de wereld om mij heen. Yoga is immers zoveel meer dan alleen het uitvoeren van lichaamshoudingen (asana's) op de mat.

Na jarenlang als docent Zorg en Welzijn in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, wilde ik me verder verdiepen in yoga. Naast het beoefenen en uitdiepen van de asana's, het leren lesgeven, was ik ook erg nieuwsgierig naar de filosofie van yoga. Ik volgde diverse yoga-docentenopleidingen, Hatha yoga, Poweryoga-vinyasa yoga en Yin yoga en nam deel aan diverse meditatie-yoga retraites en workshops. Ook ben ik opgeleid tot Ayurvedisch Massagetherapeut. Verder geef ik ook regelmatig individuele yogalessen.

Momenteel volg ik de opleiding Yogatherapie, ontzettend mooi om hiermee mensen op verschillende vlakken wat verder op hun weg te kunnen helpen.

Ongeveer 8 jaar geleden begon ik met lesgeven. Hier beleef ik ontzettend veel plezier aan en dat zul je zeker merken in mijn lessen.